Byt na Žižkově

Praha  / 2018

Byt na Žižkově se nachází v domě z třicátých let dvacátého století. Klienti nás oslovil s přáním upravit stávající prostor tak, aby odpovídal potřebám manželského páru. Základním konceptem našeho řešení bylo vytvoření propojeného, odlehčeného a prosvětleného prostoru. Vstupní hala bytu navazuje na malou šatnu, toaletu a samostatnou ložnici - respektive pracovnu. Především ale na těžiště dispozice nového bytu, kterým se stala prostorná kuchyně s jídelnou. Ta je vymezená na jedné straně kuchyňskou linkou a na straně druhé velkou knihovnou, která odděluje, ale zároveň také spojuje hlavní obytný prostor bytu s navazujícím oddychovým koutem a kajutou ložnice. Koupelnu tvoří dvě samostatné místnosti. První je bohatě prosvětlena díky velkému oknu, ve druhé je pak prostorná sprcha. V duchu konceptu byly řešeny nejen prvky vestavěného nábytku z bělené březové překližky s jemným detailem drážky na jejích hranách, ale také materiály a barvy jednotlivých povrchů jako jsou například bledě modré obklady, šedé lité stěrky a oranžové čalounění. Na pozadí tohoto řešení pak mohou vyniknout solitéry nábytku, obrazy, interiérové doplňky i květiny.

DDAANN ©2020

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle